Over Agro Guide

Agro Guide is in 2009 opgericht door Astrid van der Knaap. Opgegroeid in de tuinbouw en van jongs af aan al een grote interesse voor deze boeiende sector.

De  missie van Agro Guide is om 'Natuurlijk een vitaal gewas' te verkrijgen. Door een kleiner wordend pakket gewasbeschermingsmiddelen en veranderende eisen van de consument zal het steeds belangrijker worden om op een natuurlijke manier te komen tot een gezond en weerbaar gewas; een resultaat creëren die iedereen dient en de omgeving respecteert. Water terugbrengen naar de oorspronkelijke kwaliteit door middel van de Vitaliser kan hier onderdeel van zijn. Een unieke manier om één van de belangrijkste teeltfacetten te optimaliseren.

Voor de oprichting van Agro Guide heeft Astrid van der Knaap 15 jaar lang met passie gewerkt in de advisering in de biologische gewasbescherming en natuurlijke bestuiving waarvan 12 jaar bij Koppert Biological Systems. De verwondering over de unieke werking en de mogelijkheden van de biologische bestrijders als middel tegen plaaginsecten is hierbij altijd gebleven.

De consultancy van Agro Guide kenmerkt zich door een praktische benadering; meedenken met de teler vanuit het oogpunt van de bedrijfsvoering. Door een sterk georganiseerd en analytisch karakter heeft Astrid van der Knaap met succes op verschillende tuinbouwbedrijven in Nederland, Oekraïne, Amerika, Canada en Mexico op maat gemaakte monitoring- en registratiesystemen geïmplementeerd voor het optimaliseren van de gewasbescherming. Samen met bedrijfsspecifieke strategieën staat dit garant voor een groter inzicht, pro-actief kunnen reageren en een verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.